ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував поновлення Богдана Львова у Верховному суді

Маркіян Рой

|

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Богдану Львову в поновленні на посаді судді Верховного Суду та нарахуванні йому заробітної плати за час вимушеного прогулу. Про це стало відомо з трансляції засідання, передає hromadske.

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу Верховного Суду, де не погодилися з попереднім судовим рішенням про поновлення Львова на посаді. Тож його вимоги щодо поновлення та виплати зарплати за період прогулу там відхилили.

Сам Львов після засідання заявив, що «здивований» рішенням суду, а також сказав, що рішення про його звільнення було ухвалено «одноособово». Це, за його словами, суперечить законодавству і світовим практикам.

Коли в нього спитали, чи збирається він подавати касаційну скаргу, Львов відповів, що має подивитися повний текст судового рішення, однак робитиме «все, щоб очистити своє ім’я».

Нагадаємо, СБУ підтвердила, що суддя є громадянином Росії, згідно з даними реєстрів РФ. Раніше з’явилася інформація, що Львов отримав російський паспорт ще у 1999 році у Москві. У 2012 році чоловік оновив російський паспорт після досягнення 45 років.

Після розголосу відбулися збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду щодо питання дострокового звільнення судді Львова з посади, однак для прийняття рішення забракло голосів.

5 жовтня 2022 року тоді ще голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував голову Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату Верховного суду на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *