ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виділить Україні 1,9 млрд євро фінансової підтримки до кінця місяця

Маркіян Рой

|

Європейський Союз у червні виділить Україні 1,9 млрд євро фінансової підтримки за програмою Ukraine Facility. Про це на Конференції з відновлення України в Берліні оголосила глава Єврокомісії Урсула фон де Ляєн, повідомляє Європейська правда.

За її словами, кошти будуть виділені до кінця місяця.

«Сьогодні я також можу оголосити, що до кінця цього місяця ми надамо Україні додаткові 1,9 мільярда євро з нашого Українського механізму фінансування. Це пов’язано з комплексною стратегією реформ та інвестицій, яку схвалила Україна. Вона називається “Український план”.

«Український план» включає, наприклад, реформування сектору правосуддя та антикорупційну реформу», – сказала фон дер Ляєн.

«Український план» є основою для того, щоб зробити Україну привабливою для бізнесу та інвесторів та наближає Україну до Європейського Союзу, додала вона.

Нагадаємо, Ukraine Facility передбачає допомогу 50 млрд євро на чотири роки. Це як і бюджетна підтримка нашої держави, так і фінанси на здійснення реформ та стимулювання капіталовкладень в українську економіку.

У березні Євросоюз виділив Україні перші 4,5 млрд євро. 24 квітня ЄС виділив Україні другий транш фінансування за програмою Ukraine Facility. Це 1,5 млрд євро, які спрямують на покриття найважливіших бюджетних видатків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *