ОСТАННІ НОВИНИ

Рідні полонених отримуватимуть сповіщення у «Дії»

Олег Дерев'янко

|

Координаційний штаб буде відправляти повідомлення через застосунок «Дія» сім’ям полонених і зниклих безвісти осіб, щоб захистити їх від шахрайства і дезінформації. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Родини військовополонених і цивільних, яких росія утримує в полоні, а також сім’ї зниклих безвісти – вразливі. Часто цим користуються росіяни та надсилають компрометуючі повідомлення, де просять гроші в обмін на “звільнення з полону”. Або спамери спекулюють на цій темі, прикріпляють лінк, а потім викрадають дані людини», – йдеться у повідомленні.

Щоб захистити родини від дезінформації, усі сповіщення з кабінету з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими будуть у «Дії».

Міністр пояснив, що, коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У «Дію» надійдуть сповіщення з цього кабінету про те, що:

  • заяву підтвердили;
  • до справи додали інформацію;
  • людину звільнили з полону.

Якщо людина вважалась зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона в полоні, – також буде сповіщення в «Дії».

«Робимо все, щоб процес для рідних був безпечним. І коли вони отримують пуш у “Дію” про те, що людину звільнили з полону, то її дійсно звільнили», – сказав Федоров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *