ОСТАННІ НОВИНИ

Мустафа Найєм залишає посаду голови Агентства відновлення

Маркіян Рой

|

Очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Він стверджує, що відомству заважають працювати. Звільненню передувало зірване відрядження Найєма, якого уряд не пустив на міжнародну конференцію з відновлення. Про це повідомив він на своїй сторінці Facebook.

«Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження», – заявив він.

За його словами, команда Агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод. Зокрема, повністю скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг.

«Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці. Якщо це не зміниться, наступного сезону нас чекає ускладнення військової логістики та експорту продукції», – заявив він.

Найєм стверджує, що агентству повністю скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг, «почали кошмарити бюрократією», коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджували в уряді місяцями, а також «суттєво обрізали заробітну плату».

Крім того, перед звільненням він звернувся до усіх правоохоронних та контролюючих органів «з проханням вжити усіх заходів щодо перевірки законності та прозорості рішень, які приймалися Агентством».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *