ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики виходили дівчинку, яка народилася вагою 600 грамів

Маркіян Рой

|

У пологовому відділенні Дитячої лікарні св. Миколая у Львові медики врятували життя дівчинки, яка народилася передчасно на 24-му тижні вагітності з вагою лише 600 грамів. Про це повідомили Першому ТМО Львова.

Софійка – третя і дуже бажана дівчинка в родині Данчівських, яка мешкає неподалік Львова. Попередні дві вагітності у її мами Андріани протікали без ускладнень. Коли 32-річна жінка носила під серцем уже третю донечку, у неї почались кровотечі. Була загроза втратити маля. Лікарі намагалися зберегти вагітність, але все було намарно. На 24 тижні вагітності у жінки сталося відшарування плаценти і єдиним шансом на порятунок і дитини, і мами був – терміновий кесарів розтин. Його виконали у пологовому відділенні Лікарня святого Миколая.

Софійка з’явилася на світ вагою всього 600 г, дуже незрілою.  «Перші тижні життя Софійки були справді боротьбою, адже дівчинка мала незрілі легені і вже в першу добу життя потребувала трьох доз сурфактанту – спеціального препарату, який вводять в легені таких діток, щоб допомогти дихати», – йдеться в повідомленні.

Дитина потребувала апарату штучної вентиляції легень, спеціальних препаратів для дихання, боролася з пневмонією та іншими ускладненнями. Протягом 7 місяців лікарі боролися за життя крихітної дівчинки в реанімації. Згодом Софійку змогли перевести у звичайне відділення.

Після тривалого лікування Софійка набрала вагу до 4,3 кг і її виписали додому. Попереду в дівчинки ще реабілітація. До слова, Софійка третя дитина в родині Данчівських, яка мешкає неподалік Львова. Попередні дві вагітності у її мами Андріани протікали без ускладнень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *