ОСТАННІ НОВИНИ

Український літак вперше уразив ціль на території РФ, – Sky News

Олег Дерев'янко

|

У неділю, 9 червня, український військовий літак вперше здійснив удар по цілі на території РФ – в районі Бєлгорода було уражено командний пункт. Про це повідомляє Sky News із посиланням на українське військове джерело, пише Українська правда.

«Хоча оцінка збитків ще триває, підтверджено, що це було пряме попадання. Це перше повітряне ураження, здійснене ВПС України по цілі на території Росії», – йдеться у повідомленні.

Українське військове джерело також повідомило, що у суботу ввечері, 8 червня, українські сили завдали «скоординованого удару» по російському десантному кораблю, який нещодавно перемістився в Азовське море з Чорного моря.

Судно стало п’ятим з семи десантних кораблів класу «Ропуха», які були потоплені або «приведені в непридатність» внаслідок українських атак, повідомило джерело.

За словами співрозмовника, російські військові використовують такі кораблі для переправлення боєприпасів і матеріалів до окупованого Маріуполя для подальшого транзиту на лінію фронту.

Передісторія

У неділю, 9 червня, місцева влада Бєлгорода втретє за день оголошувала ракетну небезпеку, повідомляє УП. Після цього в соціальних мережах почали з’являтися фото та відео пожежі, яка виникла в місті.

За інформацією видання ASTRA, яке посилається на місцевих жителів, атаковано склад боєприпасів у Рокитянському районі.

За словами росіян, було чути вибухи, а потім почалася пожежа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *