ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 26-річна дівчина отруїлася сушеними мухоморами

Маркіян Рой

|

26-річна мешканка Дрогобиччини потрапила до лікарні з отруєнням після вживання сушених мухоморів, які вона купила в інтернеті. Про це повідомили  у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Повідомляється, що декілька тижнів  дівчина з’їла гриби та через дві години відчула запаморочення, галюцинації, тремор та почала блювати. Оскільки стан дівчини погіршувався, її було госпіталізовано бригадою екстреної медичної допомоги до однієї з лікарень Львівщини. Там пацієнтці провели деінтоксикацію і згодом виписали.

«Добре, що все обійшлося, а могло закінчитися трагедією. Смертельно отруйні гриби можуть спричинити отруєння з важкими наслідками та навіть з летальним результатом. Тому хочу застерегти мешканців Львівщини: не спокушайтеся на такі небезпечні пропозиції з грибами. Мовляв, сушені отруйні гриби у мікродозах вживають для покращення пам’яті, сну та настрою тощо. Це все вигадали пройдисвіти, які роблять бізнес на отруйних грибах, а люди у 21-му столітті так легко у це вірять», – розповідає завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Куліш.

Кандидат біологічних наук, завідувач Колекції культур мікроорганізмів – продуцентів антибіотиків Львівського національного університету ім. Івана Франка Олександр Громико зазначає, що з грибами завжди треба бути бережними, навіть з їстівними, не кажучи вже про отруйні.

«Навіть неотруйні гриби мають властивість поглинати з навколишнього середовища різні елементи, зокрема важкі метали. Ризик є завжди! Тому ні в якому разі не купляйте гриби на стихійних ринках чи в інтернеті!», – додав Олександр Громико.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *