ОСТАННІ НОВИНИ

Замість паркінгу у Львові збудують новий житловий комплекс

Андрій Котенський

|

Замість дворівневого паркінгу на околиці Львова збудують житлово-громадський комплекс на 10 поверхів та підземним паркінгом, частину якого передадуть у власність громади. Відповідні містобудівні умови та обмеження представили на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради, повідомляє ZAXID.NET.

Йдеться про забудову ділянки на розі вул. Кульпарківської та вул. Трускавецької, 11а площею 0,6 га. У 2020 році виконавчий комітет видав ТОВ «Аметрин» містобудівні умови та обмеження на будівництво дворівневого паркінгу з вбудованими торговими та офісними приміщеннями. Тоді передбачалося, що у підземному паркінгу буде 148 місць, а ще 46 місць були запроектовані на наземній парковці. Також тоді забудовник пообіцяв дозволити мешканцям району за окрему плату залишати на паркінгу свої автомобілі в нічний час, оскільки до забудови на цій ділянці була відкрита парковка.

У 2023 році за зверненням ТОВ «Аметрин» міська рада затвердила детальний план території на розі вул. Кульпарківської та вул. Трускавецької, який передбачав будівництво багатоповерхового комплексу на 8-10 поверхів із квартирами, магазинами, офісами і дворівневим паркінгом.

У 2024 році компанія «Аметрин» звернулась до міськради за новими містобудами на будівництво житлового комплексу з підземним паркінгом. Натомість забудовник просить скасувати МУО 2020 року на паркінг. Як пояснив під час засідання виконкому 4 червня головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, на перших двох поверхах розмістять громадські приміщення, а вище – житло.

«У двох поверхах стилобатної частини пропонується розмістити нежитлову функцію, під нею розмістити дворівневий паркінг з великим укриттям, яке би мало важливу функцію для цієї частини Франківського району, і розмістити житло на орієнтовно 100 квартир у наземній частині, починаючи з третього поверху», – розповів Антон Коломєйцев.

Загалом комплекс матиме висоту 8-10 поверхів. Підземний паркінг буде розрахований на вдвічі більшу кількість місць, ніж кількість запланованих квавртир – 214 паркомісць. За словами головного архітектора, другий рівень паркінгу на 100 місць та укриття забудовник передасть у власність громади.

ТзОВ «Аметрин» зареєстроване у 2015 році та належить будівельній компанії «Еко-Дім». Її власниками є львів’янини Володимир та Ігор Артемовичі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *