ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» попередили про знеструмлення на понад чотири години

Ольга Денисяка

|

У середу, 5 червня, через значний дефіцит в енергосистемі, планові відключення електроенергії можуть бути довшими і триватимуть понад чотири години. Про це повідомляє «Укренерго».

Як розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, дефіцит в українській енергосистемі досить значний, тому планові  відключення електроенергії сьогодні теж можуть бути тривалими. Також він сказав, за яких умов вдасться уникнути аварійних відключень, які були застосовані вчора.

«Якщо наші колеги будуть вкладатися в ті ліміти, які ми визначаємо на цей день, то відключення будуть плановими. Але дефіцит досить значний, тому тривалість цих відключень, на жаль, теж може бути значною. Це може бути 4 години, може бути і більше. В залежності від того, чи ми говоримо про годину пік – ранок або вечір – чи ми говоримо про години, коли ситуація з дефіцитом трошки менш гостра. Це денна зона і ніч», – зазначив Володимир Кудрицький.

Зазначимо, що головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок шести масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Мешканці Львівщини дізнатись свою групу відключень можуть:

  • На сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла»;
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *