ОСТАННІ НОВИНИ

United24 і Lego презентували конструктор Підгорецького замку

Ольга Денисяка

|

UNITED24 та Lego Creators створили унікальні конструктори з пам’ятками України, щоб зібрати гроші на відбудову школи в Україні. Серед них – Підгорецький замок на Львівщині. Про це йдеться на сайті UNITED24.

Наразі створили моделі таких знакових для України будівель і пам’яток: київські Золоті ворота, бахчисарайський Ханський палац, Підгорецький замок, Одеський національний академічний театр опери та балету і Миколаївська астрономічна обсерваторія.

На сайті United24 розповідають історію кожної будівлі. До прикладу, Підгорецький замок на Львівщині побудований у 1635 – 1640 роках, Підгорецький замок є справжньою перлиною західноєвропейської архітектури. На відміну від багатьох інших споруд на заході України, його зводили не для оборони, а для відпочинку: у проєкті забудови були передбачені ландшафтний парк та дві церкви, а у XVIII столітті у палаці облаштували театр.

Всесвітній фонд пам’яток включив Підгорецький замок до переліку 100 об’єктів світової історико-архітектурної спадщини, які можуть бути втраченими для людства.

Конструктори неможливо купити, однак їх можна виграти за внесок від 24 дол на відбудову школи в Дніпропетровській області. Всього автори проєкту розіграють 15 конструкторів – по три кожного виду.

Над проєктом працювали творці з чотирьох країн: Ерік Лоу та Марк Сегеді зі США, Даніель Зайдль з Німеччини, Мацей Коцот із Польщі та Олександр Єрмолаєв з України/

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *