ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти концентрують зусилля біля Сокола на Донеччині, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На фронті наразі відбулось 54 бойові зіткнення. Російські окупанти продовжують наступ, їхня найбільша активність – на Покровському напрямку та у Харківській області. Про це йдеться в обідньому зведенні Генштабу за 5 червня.

На Харківському напрямку ворог продовжує завдавати авіаударів по українських містах і селах з території РФ (з напрямку Шебекіного). Так, сьогодні терористи з повітряного простору Росії вже скинули п’ять керованих авіаційних бомб у район Охрімівки та одну – на Вовчанськ. Також били некерованими авіаракетами по Ветеринарному. Відбито дві атаки рашистів у бік села Липці. На цей час тривають три боєзіткнення у районі Вовчанська.

Збільшилась інтенсивність штурмових дій російських окупантів на Куп’янському напрямку. Сім разів агресор атакував позиції наших підрозділів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Чернещини та Дружелюбівки. У напрямку двох останніх населених пунктів бої наразі тривають. Авіаудару КАБом противник завдав у район села Нове.

На Сіверському напрямку російські загарбники продовжують спроби штурмувати позиції ЗСУ у районах Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Загальна кількість боєзіткнень зросла до п’яти. Три атаки нашими воїнами успішно відбито, ще дві поки тривають у напрямку Роздолівки. Свої дії неподалік Верхньокам’янського окупанти підтримували застосуванням двох керованих авіабомб.

На Краматорському напрямку війська РФ застосовують некеровані авіаційні ракети в районах сіл Північне та Дружба. Сім атак біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки підрозділи Сил оборони відбили. Один бій біля Білої Гори ще триває.

Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. Тут у порівнянні із ранком кількість боїв зросла більш ніж удвічі. Наразі відбулося 15 боєзіткнень. Сім з них ще тривають поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського та Сокола.

Саме біля Сокола ворог концентрує зусилля – бій продовжується аж у чотирьох локаціях, окупанти також скинули дві авіабомби. Ще три авіаудари ворог завдав по районах Желанного, Карлівки і Новоселівки Першої.

На Времівському напрямку за підтримки російської авіації точаться три бойові зіткнення у напрямку Урожайного. Ще одну атаку там вже відбито.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *