ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд планує скасувати ввізне мито і ПДВ на все енергетичне обладнання

Ольга Денисяка

|

Кабмін планує скасувати ввізне мито та ПДВ на все енергетичне обладнання задля забезпечення громадян і бізнесу альтернативними джерелами енергії. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд сприятиме створенню альтернативної генерації в Україні. На сьогоднішній нараді обговорили необхідні для цього кроки. Заслухав доповіді Першої віцепрем’єр-міністерки Юлії Свириденко та Міністра енергетики Германа Галущенка. Розглянули можливість скасування ввізного мита й ПДВ на все енергетичне обладнання та комплектуючі до нього, а також спрощення митних процедур для його ввезення. Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії», – повідомив Шмигаль.

За словами прем’єра, уряд також працює над децентралізацією енергосистеми.

«Говоримо з партнерами про поставки дизель-генераторів, когенераційних установок, мобільних котелень — насамперед для прифронтових регіонів. Дав доручення опрацювати питання надання пільгових кредитів на генеруюче обладнання. Міненерго також доручено спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі», – додав він.

Зазначимо, що Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. Лише 1 червня російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у п’ятьох областях України.

Через важку ситуацію в енергосистемі, енергетики застосовують аварійні та планові знеструмлення. Головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок шести масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *