ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі заявили про «довгу і напружену ніч» для своєї ППО через удари по Україні

Олег Дерев'янко

|

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що в ніч проти 1 червня залучало свою авіацію та авіацію союзників у зв’язку з загрозою російських ракетних ударів по території України. Таке повідомлення опублікували на сторінці польського командування у Facebook, пише Європейська правда.

Польські військові зазначили, що нічна атака Росії охопила всю територію України, зокрема прикордонні з Польщею регіони, та здійснювалась крилатими ракетами, дронами типу Shahed і балістичними ракетами, запущеними з Чорноморського регіону.

«Це була довга і напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі», – зазначили в оперативному командуванні Війська Польського.

Розгортання польської та союзної авіації припинилось до 06:00, коли рівень загрози ракетних ударів російської авіації по території України знизився.

«Військо Польське безперервно стежить за ситуацією на українській території і перебуває в постійній бойовій готовності для забезпечення безпеки польського повітряного простору», – запевнили там.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 1 червня, російські окупанти атакували Україну 47 ударними дронами Shahed та 53 ракетами. Силам ППО України вдалося збити 35 ракет та 46 «Шахедів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *