ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни викрали з окупованих територій понад 1700 тонн зерна

Маркіян Рой

|

Росіяни за час великої війни викрали з окупованих територій України понад 1 700 тонн української агропродукції та продовжують знищувати сільськогосподарську інфраструктуру. Про це заявив заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький під час на Українській зерновій конференції, передає пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За його словами, за час повномасштабного вторгнення Росія вкрала і знищила українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів.

«Щоб відстежити викраденуагропродукцію та притягнути причетних до кримінальної відповідальності, українські прокурори отримали накази на арешт понад 20 суден, направили запити на взаємну правову допомогу та скерували до суду 20 обвинувальних актів», – розповів Дмитро Вербицький.

Повідомляється, що розслідування суттєво ускладнюється тим, що РФ приховує українське походження агропродукції, а необхідні документи та свідки перебувають на окупованих територіях або у самій Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *