ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по житловому будинку в Харкові: 5 загиблих, 25 поранених

Ольга Денисяка

|

У ніч на п’ятницю, 31 травня, російські військові влучили у житловий будинок у Харкові, пʼятеро людей загинуло, 25 постраждали. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як повідомив голова ОВА, о 23:50 відбулися ворожі ракетні обстріли по кількох локаціях. Спочатку росіяни влучили в пʼятиповерховий житловий будинок. Частково зруйновані з 3-го по 5-й поверхи. Виникла пожежа. Загинули 2 людини. Постраждали 25 осіб, з них дві дитини – хлопчик та дівчинка по 12 років.

Внаслідок повторного обстрілу о 00:15 пошкоджено пожежний автомобіль та авто «швидкої». Внаслідок  влучання ракети в землю на території цивільного підприємства загинув чоловік 1959 року народження. Ще одне влучання – у трьохповерхову адміністративну будівлю. 

За попередніми даними, окупанти вдарили ракетами С-300 у Новобаварському районі Харкова.  Ліквідація наслідків триває.

«Ворог знову застосував тактику подвійного удару, в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці», – повідомив Синєгубов.

Згодом міський голова міста Ігор Терехов повідомив, що в районі житлового будинку в Новобаварському районі Харкова знайшли тіло ще одного загиблого. Кількість загиблих унаслідок російської атаки становить 5 людей.

В Офісі Генпрокурора повідомили про розпочате досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«Вночі ворог вчергове застосував тактику «повторного удару». Всі 5 ударів по Новобаварському району зс рф завдали з проміжком часу. Після перших атак на місце одразу виїхали поліцейські та медики. Поліцейська отримала поранення, авто швидкої медичної допомоги пошкоджено», – йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, попередньо, ворог застосував по місту ракети С-300/С-400 з території бєлгородської області рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *