ОСТАННІ НОВИНИ

Майже третина населення України живе в бідності, – Світовий банк

Ольга Денисяка

|

Кількість українців, які живуть у бідності, зросла на 1,8 мільйона з 2020 року, що становить близько 29% населення, оскільки вторгнення РФ продовжує руйнувати економіку країни. Про це йдеться у звіті Світового банку, пише Економічна правда.

За словами Арупа Банерджі, регіонального директора Світового банку у справах Східної Європи, ситуація була б набагато гіршою, якби Україна не отримала значну зовнішню бюджетну підтримку для виплати пенсій за віком і зарплат вчителям, лікарям та іншим.

«Якби міжнародні партнери, особливо США, не перенаправляли ресурси, спеціально призначені для цих соціальних витрат, то в бідності було б на три мільйони більше людей», – сказав він.

У звіті Світового банку, який ґрунтується на щомісячних телефонних опитуваннях до 2 000 домогосподарств, підраховано, що минулого року близько 9 мільйонів українців жили в бідності. Загальна кількість населення країни зараз оцінюється приблизно в 32 мільйони.

Зростання бідності зумовлене зниженням рівня зайнятості: більше п’ятої частини дорослого населення, яке працювало до війни, втратило роботу, йдеться в доповіді.

У доповіді зазначається, що майже чверть опитаних українців не мали достатньо грошей, щоб купити їжу в певний момент у червні 2023 року, хоча відновлення економічного зростання та уповільнення інфляції допомогли поліпшити продовольчу безпеку в другій половині року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *