ОСТАННІ НОВИНИ

В США відкрили збройовий завод, який вироблятиме артснаряди для України

Маркіян Рой

|

У США в місті Мескіт (штат Техас) відкрився новий збройовий завод General Dynamics, який вироблятиме артилерійські снаряди калібру 155 мм. Про це з посиланням на The New York Times пише, Інтерфакс-Україна.

«Незабаром завод щомісяця вироблятиме близько 30 тис. снарядів для 155-міліметрових гаубиць, які мають вирішальне значення для військових дій в Україні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підприємство, будівництво якого обійшлося у понад $500 млн, складатиметься з трьох виробничих ліній і забезпечить 350 нових робочих місць.

Крім того, близько 36 тис. снарядів на місяць виробляють заводи в Скрантоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсильванія. Пентагон також планує запустити на військовому заводі в Айові другу лінію зі спорядження боєприпасів вибухівкою і частково відкрити завод у Парсонсі (штат Канзас) з пакування артилерійських зарядів, який було закрито у 2000-х роках, пише NYT.

Щоб забезпечити Україну озброєнням, Пентагон поставив за мету виробляти до 100 тис. артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *