ОСТАННІ НОВИНИ

Родина нардепа Галушка завела автопарк на майже $200 тисяч доларів, – розслідування

Ольга Денисяка

|

Батько та мати народного депутата Миколи Галушка («Слуга Народу») купили 6 автомобілів та мотоцикл після початку повномасштабного вторгнення. Попри те, що депутат користується транспортом батьків, у декларації посадовця зазначена лише одна автівка тата. Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Депутат-мажоритарник Микола Галушко потрапив у Верховну Раду як представник президентської фракції у 2019-му році від міста Бровари на Київщині. Член Комітету з питань правоохоронної діяльності за 5 років роботи один раз виступив з трибуни парламенту та подав один-єдиний законопроєкт.

Після початку повномасштабного вторгнення Галушко не подав жодного депутатського запиту та увійшов до десятки найбільших прогульників серед народних обранців під куполом Ради.

У березні цього року броварська пенсіонерка Марина Валентинівна Галушко, мама депутата, стала власницею електрокара Zeekr вартістю понад 50 тисяч доларів.

А батько депутата після початку повномасштабного вторгнення став власником цілого автопарку:

  • Улітку 2022-го на Леоніда Галушка зареєстрували LEXUS NX 300 2021 року випуску. Коштує такий під 40 тисяч доларів.
  • У листопаді того самого року в тата зʼявився MERCEDES-BENZ S 500 2008 року. Ця автівка є у свіжій декларації нардепа Галушка — єдиний задекларований транспорт депутата в принципі. Попри солідний вік, таке авто коштуватиме 12-13 тисяч доларів.
  • Перший день зими 2022 року Леонід Миколайович Галушко зустрів новеньким VOLVO XC90, таке авто з салону обійдеться більш ніж у 55 тисяч доларів.
  • Улітку 2023-го Галушко-старший поповнив гараж авто вартістю понад 10 тисяч доларів.
  • У листопаді 2023-го батько депутата став власником мотоцикла SUZUKI HAYABUSA, це ще 10-12 тисяч доларів.

Користування автівками родини депутатом Галушком підтвердила його мати.

«Він їздить моєю машиною. Я в основному вдома зараз, будівництвом займаюся. Тому я йому даю то одну машину, то іншу. А як він може мою машину декларувати? […] Я йому дала на один день. І не один раз», — пояснила Марина Галушко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *