ОСТАННІ НОВИНИ

Швеція виділяє Україні понад 60 млн доларів на енергетику

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 28 травня, Уряд Швеції затвердив надання нового пакета енергетичної допомоги для України на суму 61,6 млн доларів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Нова енергетична підтримка допоможе забезпечити енергопостачання України, щоб основні соціальні послуги, як-от школи, лікарні, транспорт, водопостачання та бізнес, могли продовжувати функціонувати», – йдеться в повідомленні.

Україна наразі є найбільшим двостороннім одержувачем шведської допомоги, а нова шведська підтримка енергетичної інфраструктури фінансується з бюджету допомоги та управляється від імені уряду.

«Нова підтримка складається з двох частин: 500 мільйонів шведських крон (47,4 млн доларів) через організацію “Фонд енергетичної підтримки України” Енергетичного співтовариства. 150 мільйонів шведських крон (14,2 млн доларів) через Програму розвитку ООН (ПРООН)», – уточнили в МЗС.

Міністр допомоги та зовнішньої торгівлі Швеції Йоган Форсселл зазначив, що підтримка Швеції Україні «є потужною і довгостроковою».

«Росія дедалі активніше атакує українську енергетичну систему з метою вивести з ладу життєво важливу суспільну інфраструктуру. Щоб підвищити стійкість України, ми наразі збільшуємо нашу підтримку енергетичного сектора», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *