ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Іспанії, щоб підписати безпекову угоду

Ольга Денисяка

|

У понеділок, 27 травня, президент Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Іспанії. Про це йдеться у його повідомленні в соцмережах.

Президент заявив, що підпише безпекову угоду та зустрінеться з представниками влади, з якими планує, зокрема, обговорити продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакету військової допомоги, тренування українських військових.

«Особлива честь для України та українців: після прибуття до Іспанії нашу делегацію особисто зустрів Його Величність Король Феліпе VI. Під час візиту буде підписано двосторонню безпекову угоду та проведено переговори з Прем’єр-міністром Педро Санчесом. Говоритимемо про продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакету військової допомоги, тренування українських військових. Попереду в нас два саміти: Саміт миру та Саміт Європейської ради. Узгодимо наші кроки, щоб кожен з них дав конкретні результати. Також буду прийнятий Його Величністю Королем Феліпе VI і зустрінуся з головами палат і фракцій іспанського парламенту.

Зазначимо, Іспанія планує надіслати Україні ракети для систем ППО Patriot і танки Leopard у межах нового пакета озброєнь вартістю 1,13 мільярда євро. Нову допомогу офіційно оголосять під час візиту президента України Володимира Зеленського до Мадрида.

Додамо, що напередодні, президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, де планував підписати безпекову угоду, через наступ росіян на півночі Харківщини

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *