ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по «Епіцентру» в Харкові: є жертви

Наталя Дуляба

|

У суботу, 25 травня, російські окупанти скинули авіабомби на будівельний гіпермаркет «Епіцентр» у Харкові, спалахнула масштабна пожежа. Є загиблі і поранені. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Попередньо відомо, що близько 16:00 рашисти скинули дві керовані авіабомби по будівельному гіпермаркету. У цей момент всередині могли перебувати кілька сотень людей.

Кількість загиблих зросла до чотирьох, поранених — до 40 осіб. За даними МВС, зв’язку тривалий час не було щонайменше з 15 людьми.

Як згодом уточнили в Офісі генпрокурора, двоє загиблих – це чоловіки, працівники гіпермаркету.

На місці спалахнула пожежа площею 15 тисяч м кв, працюють рятувальники та всі інші екстрені служби.

В МВС додають, що гасіння ускладнюється через наявність значної кількості легкозаймистих матеріалів та можливе подальше поширення пожежі на розташовані поруч складські приміщення. Також існує загроза повторних ворожих обстрілів.

На підступну російську атаку відреагував президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що рашисти вдарили саме по цивільному об’єкту і вкотре наголосив на важливості посилення української ППО.

«Цей удар по Харкову – черговий прояв російського божевілля. Ніяк інакше це назвати просто не можна. Тільки такі божевільні як Путін здатні вбивати й тероризувати людей так підло. Вже відомо, що є поранені, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога.

Коли ми говоримо лідерам світу, що Україні потрібно достатньо захисту ППО, що потрібна реальна рішучість для дозволу захищати життя наших людей саме так, щоб російські терористи не могли навіть наблизитись до наших кордонів, ми говоримо саме про те, як буквально не допустити подібних терористичних ударів», – підкреслив глава держави.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Слідство триває, всі деталі ворожої атаки встановлюються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Олег Синєгубов, ОГП, ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *