ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Чехії травмувався під час їзди на мотоциклі

Олег Дерев'янко

|

Президент Чехії Петро Павел постраждав під час їзди на мотоциклі. Травми незначні, але посадовця все ж доставили до військового госпіталю в Празі для огляду. Про інцидент повідомила канцелярія Павела, пише hromadske.

За даними поліції, травма сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі. З цієї причини правоохоронці не розглядають інцидент як дорожньо-транспортну пригоду.

Прессекретар президента Віт Коларж заявив Чеському телебаченню, що Павел, ймовірно, залишиться в лікарні кілька днів. Точного висновку медиків поки не знає.

«У будь-якому випадку це легке поранення. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом кілька днів. Якщо щось зміниться, ми про це абсолютно відкрито і прозоро повідомимо», – додав він.

За словами Коларжа, госпіталізація президента не повинна істотно вплинути на його роботу через майбутні вихідні. Наступного тижня у Павела запланована закордонна поїздка.

62-річний Петро Павел відомий своєю любов’ю до їзди на мотоциклі, яку він не полишив навіть після обрання президентом минулого року. Генерал у відставці пишається хорошою фізичною підготовкою: наприклад, у лютому він стрибнув з парашутом, а під час поїздок у регіони любить здійснювати походи в гори.

У квітні президент Чехії зазнав поранення в обличчя на стрільбищі в Угерському Броді, де він побував під час дводенного візиту в Злінський край. Під час стрільби з довгого пістолета з оптикою Павел отримав невелику рвану рану біля брови, проте поранення не потребувало медичної допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *