ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни передали захисникам 12 безпілотників «Лелека» та станцію керування

Андрій Котенський

|

12 безпілотних комплексів «Лелека» та станція наземного керування вже допомагають нашим захисникам на Харківському напрямку, які боронять нашу країну від російського агресора. Їх закупила і передала мерія Львова в межах ініціативи «Помста Лева» за кошти громади, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Вартість допомоги становить 22 мільйони гривень.

Нагадаємо, Львів’яни постійно скеровують кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських окупантів. Відповідно до міської програми підтримки ЗСУ, на запити військових бригад і частин місто купує те, що сьогодні вкрай потрібне на передовій, або дає на це субвенції. Це дрони, автомобілі, рації, різні спеціалізовані технічні речі. Фактично щодня із фронту надходить по декілька запитів на таку допомогу.

Закупівлі відбуваються у межах ініціативи «Помста Лева». За перші чотири місяці 2024 року (із січня до квітня включно) Львівяни підтримали армію на 266 млн грн. А загалом у бюджеті Львівської громади на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *