ОСТАННІ НОВИНИ

Сенат Польщі підтримав продовження допомоги біженцям з України

Ольга Денисяка

|

Верхня палата польського парламенту (Сенат) без внесення поправок ухвалила урядовий закон щодо продовження легальності перебування і допомоги українцям, які прибули до Польщі після повномасштабного вторгнення Росії. Закон на засіданні Сенату 22 травня підтримали 87 сенаторів, чотири були проти, один сенатор утримався, повідомляє Радіо Свобода.

З 1 липня фінансування проживання та харчування біженців з України, які перебувають в особливо складній ситуації, буде можливим лише на підставі підписаної угоди з місцевим воєводою.

Правила відшкодування витрат на проживання та харчування в центрах колективного проживання також зміняться, так щоб стягнення належних доплат було ефективнішим, ніж зараз.

Постанова також передбачає скасування з 1 липня одноразової грошової допомоги в розмірі 300 злотих та допомоги на фінансування фотографії (раніше під час оформлення PESEL UKR фото робили безкоштовно).

Більшість положень закону набере чинності з 1 липня, але перед тим документ ще передадуть на розгляд до Сенату та на підпис президентові Польщі.

Станом на жовтень 2023 року в Польщі проживали понад 950 тисяч українських біженців.

Додамо, що українці за останні два роки зареєстрували в Польщі 48 464 ФОПи. У 2023 році щомісяця реєстрували близько трьох тисяч ФОПів

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *