ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка Британії прокоментувала український удар по російському носію «Калібрів» у Криму

Ольга Денисяка

|

Розвідка Великої Британії заявила, що російський ракетний корабель «Циклон»«майже напевно» був потоплений внаслідок українського удару по порту Севастополя в окупованому Криму 19 травня, повідомляє Радіо Свобода.

«Атака, яка, ймовірно, включала комбінацію безпілотних літальних апаратів і ракет ATACMS, майже напевно привела до затоплення корвета «Циклон» класу «Каракурт». «Циклон» є одним із чотирьох російських суден проєкту «Каракурт», озброєних крилатими ракетами «Калібр», які діяли в Чорному морі з 2022 року. Два з цих суден, ймовірно, були переведені в Каспійське море для безпечного завершення ходових випробувань після низки успішних українських атак. Четверте судно раніше зазнало серйозних пошкоджень під час українського удару в листопаді 2023 року», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зауважили, що, хоча це навряд чи суттєво змінить вплив російського флоту на українські операції, згаданий удар «підкреслює подальшу небезпеку для російських сил, які діють у Криму й Чорноморському регіоні, й подальший успіх України під час проведення скоординованих ударів».

Нагадаємо, в ніч на 19 травня Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель «Циклон» проекту 22800

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *