ОСТАННІ НОВИНИ

Біля «Електрону» у Львові збудують нове житло

Наталя Дуляба

|

Триповерхові будинки на вул. Стороженка відразу біля заводу «Електрон» розбудують у новий житловий комплекс. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконкому Львівської міськради 21 травня.

ТзОВ «Електрон Хаус» звернулось по містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівель на вул. Стороженка, 25-А, 25-Б, 27.

За цією адресою розташовані триповерхові будинки, які є у власності підприємства. Відразу поруч – завод «Електрон» (ПАТ «Концерн Електрон»), також неподалік знаходиться головний залізничний вокзал.

Ці три будинки хочуть відновити й облаштувати там апартаменти та комерційні приміщення. У дворі зведуть ще одну 6-поверхову житлову будівлю. Тут також облаштують й підземний паркінг.

Антон Коломєйцев зауважив, що зараз ця територія є «занедбаною місциною», натомість її перебудують в громадсько-житловий комплекс. При цьому він запевнив, що історичні фасади з боку вул. Стороженка збережуть.

Як видно на візуалізації, до колишніх приміщень «Електрону» добудують четвертий поверх, ще один 6-поверховий будинок зведуть у внутрішньому дворі.

Зазначимо, що нове будівництво вестимуть на межі історичного ареалу Львова.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Електрон Хаус» займається нерухомістю і зареєстроване за місцем майбутнього будівництва. Засновниками підприємства є львів’яни Юлія Калмикова та Роман Котур.

Крім того, Юлія Калмикова є власницею мережі магазинів білизни «Біанка», ТзОВ «Галсервіскомфорт», ТзОВ «Любе авто маркет», основний КВЕД якого – діяльність готелів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *