ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові отримати грант на встановлення сонячних електростанцій

Ольга Денисяка

|

ОСББ міста Львова можуть отримати грант на встановлення сонячних електростанцій чи теплових насосів, взявши участь у новій програмі Фонду енергоефективності «ГрінДІМ». Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Детальніше про умови участі у Програмі можна дізнатися під час вебінару «Як ОСББ отримати кошти на сонячні електростанції та теплові насоси», який відбудеться 23 травня о 10:00 год. Для участі у вебінарі голів та членів правління ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків закликають зареєструватись за посиланням.

«Наглядова рада Фонду енергоефективності цього місяця затвердила нову програму «ГрінДІМ», спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергії. Відтак, мешканці ОСББ можуть отримати компенсацію у розмірі 70% вартості сонячної електростанції чи теплового насосу у межах програми “ГрінДім”. Ці рішення дозволять співвласникам багатоквартирних будинків економити на оплаті за комунальні послуги та стати більш енергонезалежними в умовах відключень електроенергії. Програму минулого тижня анонсував Фонд енергоефективності та розпочав прийом заявок», – розповідають у відділі супроводу ОСББ, департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Учасниками Програми «ГрінДІМ» можуть стати:

  • Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ);
  • Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

Гранична сума допомоги:

  • 1 млн грн — на встановлення сонячних панелей (СЕС);
  • 2 млн грн — на теплові помпи (ґрунт, вода або повітря (для опалення та гарячого водопостачання));
  • 15 тис. грн — на сертифікацію енергоефективності будинку.

Що потрібно співвласникам для участі у Програмі, яке обладнання можна встановлювати, які вигоди отримають співвласники від впровадження таких проєктів: про це все говоритимуть на вебінарі «Як ОСББ отримати кошти на сонячні електростанції та теплові насоси».

Спікери вебінару:

  • Дмитро Сирих, технічний директор Фонду енергоефективності України;
  • Михайло Лук’яник, координатор напрямку Екоклубу;
  • Вадим Литвин, керівник Асоціації енергоаудиторів України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *