ОСТАННІ НОВИНИ

Усик переміг Фʼюрі та став абсолютним чемпіоном світу

Ольга Денисяка

|

Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф’юрі в бою у надважкій вазі. Він виборов звання абсолютного чемпіона світу з боксу. Про це повідомляє Чемпіон.

Володар поясів WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик (21-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WBC, британця Тайсона Ф’юрі (34-0-1, 14 KO) в об’єднавчому поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу.

Боксери пройшли всю дистанцію бою, а судді роздільним рішенням віддали перемогу українцю – 115:112, 113:114, 114:113.

Перший раунд боксери провели досить обережно, Ф’юрі, у власному стилі, увімкнув шоумена, але пропустив класний лівий боковий від українця.

Другу трихвилинку Усик розпочав з потужної «двійки». Ближче до завершення раунду українець активізувався, провів хорошу атаку, але у відповідь пропустив аперкот від суперника.

Надалі українець намагався рвати дистанцію, шукати шанс на атаку, а Ф’юрі працював джебом і проводив гострі випади. Загалом, бій контролював британець. Усик ніяк не міг пристосуватися до суперника.

5-й раунд розпочався з атак українця, проте британець продовжував вміло захищатися та використовувати джеб. Коли Усику вдавалося розірвати дистанцію, Ф’юрі клінчував.

За перші 6 раундів, Усик забрав один, у кращому випадку – 2.

У наступній трихвилинці українець виглядав активніше, у 8 раунді потужно влучив лівим хуком – обличчя британця почала заливати кров. Цей раунд, як виявилося згодом, став переломним. Наприкінці 9-го Усик пішов у відкриту атаку і за кілька секунд до гонга британець побував у нокдауні.

Чемпіонські раунди пройшли під контролем Усика, який майстерно довів свою перевагу.

Таким чином, український боксер став першим в історії, хто володію всіма 4 поясами у важкій вазі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *