ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Маркіян Рой

|

Працівники Державного бюро розслідувань та Національна поліція затримали фактичного власника ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест» Віталія Кропачова. Про це Економічній правді повідомили джерела у правоохоронних органах.

За даними слідства, через своє підприємство та службових осіб Міністерства енергетики та Державної податкової служби завдав державі шкоди на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері.

Віталій Кропачов – уродженець міста Торез Донецької області. Він є власником «Укрдонінвесту» (вугільний бізнес та видобуток газу). 2014 року викупив кілька збагачувальних фабрик на підконтрольній частині Донецької та Луганської областей, а 2017-го – шахту «Краснолиманська».

Також Кропачов має активи в машинобудівній, будівельній та транспортній галузях і володіє медіаактивами. 2019 року він купив телеканали «Інфо 24», «ТВі» та «Погода», а в грудні 2021 – компанію-оператора «Ера Продакшн».

Улітку 2022 року Кропачов купив компанію «Корона Санрайс», яка володіла цифровою ліцензією на трансляцію «4 каналу», а 2023-го запустив телеканал Ukraine World News на основі заборонених «112 Україна» та NewsOne.

Раніше правоохоронці розслідували причетність Кропачова до схеми, у межах якої впродовж 2016-2018 років група людей фактично встановила контроль за державними закупівлями «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» та «Шахтоуправління Південнодонбаське №1». Ці підприємства закупили за завищеними цінами різноманітне обладнання, незаконно переплативши понад 51 млн гривень, стверджувало слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *