ОСТАННІ НОВИНИ

У Yasno розповіли про розбіжності між графіками та відключеннями світла

Олег Дерев'янко

|

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, що у графіках відключень світла є три зони, які описують, коли буде світло. Про це він повідомив у власних соцмережах.

В графіках відключень є три зони:

  • Темно-сіра: електроенергії точно немає, коли діють графіки;
  • Світло-сіра: постачання є лише тоді, коли обсягів вистачає;
  • Біла: світло гарантовано є.

Вчора, щоб утриматися в лімітах, енергетики були змушені відключати електроенергію навіть у світло-сірих зонах.

«Звісно, це може видаватися несправедливим: світла немає сім годин, потім півтори-дві години є (закладаю час на перемикання), а потім знову немає. У мене особисто вчора світла не було 7 годин поспіль. Проте прошу поставитися із розумінням до ситуації. Колеги обов’язково знайдуть збалансований вихід із ситуації», – додав він.

Коваленко зазначив, що обмеження від «Укренерго» дуже суттєві – близько третина від звичайного обсягу споживання. Водночас Україна використовує максимальну можливість імпорту електроенергії – 1,7 МВт-год. Це свідчить про те, що зусиль з економії електроенергії з боку населення наразі недостатньо.

Нагадаємо, в «Укренерго» зазначили, що 17 травня, графіки погодинних відключень (ГПВ) для побутових та промислових споживачів будуть діяти по всій Україні з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00.

В «Львівобленерго» повідомили, що з 9:00 до 19:00 год, у Львові та області не очікується застосування графіків погодинних відключень. Проте від 19:00 можливе застосування погодинних графіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *