ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський хасид відреагував на крадіжку лісу в Брюховичах

Олег Дерев'янко

|

Директор центру дослідження юдаїки і благодійної організації «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет прокоментував крадіжку 19,1 гектарів унікальної лісової території в Брюховичах, що розташована між вулицями Ряснянська та Незалежності. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

«Шановні захисники історико-культурної спадщини! В судовому засіданні 14 травня 2024 року нарешті в Апеляційному суді Львівської області пролунала обставина, через яку стало зрозуміло, чому всі 20 років боротьби за збереження в Брюховичах лісу вищої категорії та території масових єврейських могил розстріляних євреїв від рук німецьких нацистів під час Голокосту були безуспішними. Бо в судових справах йшлося лише про інші докази крім головного: відсутності права власності у Брюховицької селищної ради і відповідальних сторін на спірну земельну ділянку», – йдеться у повідомленні.

Мейлах Шейхет додав, що завірені нотаріусом договори купівлі-продажу не є легітимними, оскільки згідно з законом Брюховицька селищна рада ніколи не була власником проданої земельної ділянки. Крім того, нотаріуска, як третя сторона, не з’являлась у суді, а судді не вимагали документи щодо права передачі власності від держави до Брюховицької сільради, хоча вони зобов’язані захищати інтереси держави.

Він зазначив, що схема Брюховицької селищної ради разом з господарськими і цивільними судами, що «намагалися» вирішити конфлікти у цій резонансній крадіжці державної власності, могла б працювати ще нескінченно довго.

«Допоки з метою збереження масових єврейських могил в солідарності зі збереженням лісу для реабілітації одужуючих хворих сусідньої кардіологічної лікарні на тій же ділянці 44 кварталу лісу вищої категорії, що була віддана під забудову приватних житлових і спортивних споруд на масових могилах, не вступили в справу Об’єднання комітетів для євреїв колишнього радянського союзу та Представництво Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого радянського союзу», – наголосив директор Представництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *