ОСТАННІ НОВИНИ

Журналіст-розслідувач Михайло Ткач отримав погрози від імені мільйонера Слобоженка

Андрій Котенський

|

Журналісту-розслідувачу Михайлу Ткачу та редакції Української правди почали приходити листи з погрозами. Адресат, представився Олександром Cлобоженком – 25-річним київським мільйонером, який був героєм розслідування про «непридатних» до служби у війську мажорів.

За даними Української правди, особа, що представилась Олександром Cлобоженком запропонувала «укласти мирову» з журналістами за грошову винагороду, а якщо журналісти не зупиняться то їм це коштуватиме життя.

Заява редакції Української правди щодо погроз на адресу Михайла Ткача подаємо без змін:

«10 травня в одному з месенджерів керівник відділу розслідувань УП Михайло Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком (героєм нещодавного розслідування «Непридатні»), з пропозицією «укласти мирову» за грошову винагороду. Текст повідомлення закінчується словами «Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею».

11 травня протягом дня була низка безуспішних спроб входу в аккаунт Монобанка Михайла з боку сторонніх осіб.

Журналіст почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс з кодами авторизації з банківських та кредитних установ.

13 травня на електронні пошти мінімум 10 співробітникам онлайн-видання надійшли листи з погрозами:

«Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С.»

Примітно, що повідомлення однакового змісту надіслали не лише на редакційні, а й на особисті електронні адреси журналістів УП. У тому числі й на такі, що давно не використовуються.

Ми розцінюємо ці дії як спробу впливу та залякування як Михайла Ткача, так і інших співробітників «Української правди».

Редакція звертається до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і просить встановити особу відправника цих листів».

ДОПОВНЕНО: згодом в Офісі генпрокурора повідомили, що за фактом погроз журналістам «Української правди» вже відкрили кримінальне провадження за двома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 171 – вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків;
  • ч. 1 ст. 345-1 – погроза вбивством, насильством щодо журналіста у зв’язку із здійсненням законної професійної діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *