ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони пояснили, як зміниться бронювання від мобілізації для держслужбовців

Ольга Денисяка

|

З набуттям нового закону про мобілізації 18 травня держслужбовці категорії «Б» та «В» тепер бронюватимуться на 50% від їхньої кількості. Про це повідомив речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін, передає АрміяІнформ.

«Держслужбовці, без яких державна, судова влада не зможуть функціонувати, будуть заброньовані. Якщо говорити про зміни, то з набуттям чинності закону держслужбовці категорії «Б» та «В» тепер бронюватимуться на 50%», — сказав Дмитро Лазуткін.

Держслужбовців категорії «А» — це вищий корпус держслужби, ці зміни не торкнуться. «Доволі велика кількість людей тепер підлягає мобілізації на загальних підставах», — додав Дмитро Лазуткін.

Він зазначив, що держслужбовці, які мають право на бронювання, все одно мають уточнити свої дані в ТЦК, або зробити це за допомогою електронного кабінету чи прийти в ЦНАП.

Крім того, базова військова підготовка або служба в лавах Сил оборони стане обов’язковою вимогою для держслужбовців.

«Це вочевидь логічна норма, яка вводиться з 1 вересня 2025 року. Не зараз, не з 18 травня. Це буде свідченням, що в державних службах мають працевлаштовуватися люди, які хочуть захищати Батьківщину, або мають такий досвід», — додав Дмитро Лазуткін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *