ОСТАННІ НОВИНИ

Українців закликають економити електроенергію, аби світла вистачило усім

Андрій Котенський

|

Через пошкодження енергоінфраструктури в Україні застосовується обмеження електропостачання промисловості. Зокрема, від живлення тимчасово відключили частину споживачів на Харківщини та Дніпропетровщини. Аби світла вистачило всім споживачів закликають економити. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Сумарний обсяг екстреного постачання склав менше 1% від добового споживання електроенергії.

11 травня на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і у години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

Водночас ще більше обмежень зазнали промислові споживачі. У всіх областях, окрім Херсонщини були задіяні відключення.

Нестача електроенергії прогнозується і на вечір суботи, 11 травня, то ж людей закликають економити.

«Просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00). Промисловість – переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми», – йдеться у повідомленні енергетиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *