ОСТАННІ НОВИНИ

США готують новий пакет допомоги для України

Олег Дерев'янко

|

Сполучені Штати працюють над підготовкою нового пакету оборонної допомоги для України в межах наданого Києву фінансування. Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту Метью Міллер, повідомляє Європейська правда.

За словами представника Держдепу, США планують повернутися до того темпу виділення допомоги Україні, якого Вашингтон дотримувався до перерви у фінансуванні.

«Ми працюємо над іншими пакетами. Я думаю, ви можете очікувати, що ми повернемося до того темпу, в якому перебували до перерви у фінансуванні», – зазначив він, не уточнивши, коли адміністрація президента може оголосити про цю допомогу.

Нагадаємо, що 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня законопроєкт схвалив також і Сенат, на наступний день документ відразу підписав президент США. При цьому Джо Байден запевнив, що поставки зброї почнуться невідкладно.

Пентагон того ж таки 24 квітня оголосив новий пакет військової допомоги для України на мільярд доларів. До нього увійшли ракети і снаряди, БМП Bradley, броньовані машини MRAP і Humvee тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *