ОСТАННІ НОВИНИ

Петиція щодо розблокування надання західної зброї «Азову» за день набрала необхідні голоси

Маркіян Рой

|

За добу петиція щодо сприяння розблокуванню надання західної зброї 12-й бригаді спеціального призначення «Азов» набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Петицію зареєстрували на сайті президента 7 травня, а вже ввечері наступного дня збір підписів було завершено.

Автор звернення Микола Марченков наголосив, що бійці «Азову» брали участь у найзапекліших боях, включно з обороною Маріуполя, і підтвердили свій високий професіоналізм та мотивацію.

Водночас у законі США про консолідовані асигнування досі містить положення, яке блокує можливість використання американських коштів «для надання зброї, навчань, чи іншої допомоги батальйону «Азов».

«Закликаємо президента України доручити прем’єр-міністру та Міністерству закордонних справ терміново провести переговори з урядом Сполучених Штатів Америки щодо скасування цих обмежень, аби забезпечити 12-ій бригаді спеціального призначення “Азов” необхідну підтримку», – йдеться у зверненні.

Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 19 квітня командир «Азову» Денис Прокопенко (Редіс) закликав скасувати поправки до законодавства США, які забороняють передавати західну зброю бригаді.

3 травня він повідомив, що сайт президента двічі відмовився реєстурвати петицію щодо сприяння розблокуванню надання західної зброї «Азову». Нібито це не відноситься до повноважень глави держави, прописаних у Конституції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *