ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували загиблих у Другій світовій війні

Омелян Шевчук

|

У середу, 8 травня, у Львові, на місці, де був концентраційний табір для військовополонених «Шталаг-328», вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, цьогоріч Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій. Наша держава приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати. 8 травня – нагадування, що Друга світова – результат домовленостей двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного – в СРСР. А ще – це нагадування про надто тривалу мовчазну відмову найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. Наслідок – геноцид українського, єврейського, кримськотатарського народів. Мільйони невинних жертв.

«Пам’ятати – означає цінувати справедливий мир і дотримуватися його всією міжнародною спільнотою. Пам’ятати, якою ціною ми засвоїли цей урок, і не допустити нових багатомільйонних жертв. Ми, українці, відмовляємося бути жертвами. Ми б’ємося – за себе, за своє майбутнє, за майбутнє наших дітей та внуків у вільній, великій і Незалежній державі. За всіх, хто не зміг відстояти себе у часи Другої світової. І нам дуже хочеться, щоб великі та сильні держави не давали мовчазної згоди на геноцид нашого народу у XXІ столітті. Бо інакше ІІІ світова – неминуча», – наголосив начальник Львівської ОВА.

Водночас керівник Національної академії сухопутних військ гетьмана Петра Сагайдачного додав, що «у День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми разом із усім цивілізованим світом вшановуємо пам’ять загиблих і згадуємо важливу роль українців у перемозі.

У Другій світовій війні Україна втратила понад 8 мільйонів життів. І сьогодні, ми знову стоїмо на передовій боротьби за свою незалежність і територіальну цілісність, захищаючись від російських загарбників.

Сьогоднішні події нагадують нам про ціну свободи та необхідність об’єднання перед обличчям агресії. Ми знову змушені захищати те, що нам дороге, як наші предки зробили багато років тому.

Ми віримо в нашу Перемогу, як вірили наші герої у минулому. Маємо докласти всіх зусиль, щоб зберегти мир та свободу для майбутніх поколінь.

Світла пам’ять Героям, що полегли у минулому, честь і слава Героям, що борються сьогодні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *