ОСТАННІ НОВИНИ

Президентка Єврокомісії зустрілась із главою Китаю у Парижі: говорили про Україну

Ольга Денисяка

|

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у Парижі. Серед іншого говорили про Україну. Про це заявила фон дер Ляєн, передає hromadske.

«Перша тема, за якою ми обмінялися думками, — геополітичні питання, особливо обговорили Україну та конфлікт на Близькому Сході. Ми погодилися, що Європа та Китай мають спільний інтерес у мирі та безпеці. Ми покладаємося на Китай, аби він використав увесь свій вплив на росію, щоб зупинити російську війну проти України», — сказала вона.

Президентка Єврокомісії заявила, що Сі Цзіньпін відіграв важливу роль у тому, щоб деескалювати російські ядерні погрози.

Окрім того, із главою КНР обговорили зобов’язання Китаю не постачати росії ніякого летального озброєння. Урсула фон дер Ляєн наголосила, що потрібно більше зусиль, щоб перешкоджати постачанню до росії товарів подвійного призначення, які зрештою опиняються на фронті.

Нагадаємо, глава Китаю Сі Цзіньпін 5 травня прилетів до Парижа, щоб розпочати свій перший з 2019 року візит до Європи, під час якого він планує відвідати три європейські країни — Францію, Сербію та Угорщину. Президент Франції Емманюель Макрон хоче спробувати переконати Китай допомогти із врегулюванням війни в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *