ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові жінці вчетверте за життя пересадили нирку

Ольга Денисяка

|

Львівські трансплантологи вчетверте пересадили нирку одній людині. Жінка 29 років бореться із нирковою недостатністю. Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Пацієнтка – 39-річна Марина Бесарабчик із міста Коростишів Житомирської області. Її нирки відмовили, коли дівчині було лише 10 років. Тож із самісінького дитинства вона змушена виборювати право на життя. Єдиним шансом на порятунок для Марини була трансплантація донорського органу. Тричі їй виконували пересадку за кордоном. Дві перші нирки не прижилися, а ось третій орган прослужив Марині аж 20 років. Коли три роки тому нирка перестала працювати, її функцію замістила процедура гемодіалізу. А це значить, що жінка була буквально прикута до лікарень.

«Це не життя, а існування. Ти не можеш десь поїхати, а мусиш через день по три години лежати на діалізі, де тебе постійно колять великими голками. Час йде, а здоровий орган усе не знаходять. Це з’їдає, бо здається, що організм не витримає і це може бути твій останній діаліз», – ділиться Марина.

Весь цей час вона стояла в листі очікування і, завдяки підтримці чоловіка та родини, не втрачала надії.

У Всесвітній день нирки про Марину вийшов сюжет в новинах. І вже наступного дня доля посміхнулася жінці – автоматизована система ЄДІСТ обрала її як реципієнта на пересадку нирки від посмертного донора. Розповідає, що відчула тієї миті: «Я так зраділа! Подумала, що це чудо. Все так швидко відбулося, що я навіть не мала часу на переживання».

Рятівну пересадку виконали хірурги Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова. Нирка запрацювала відразу на операційному столі. Уже на 12-добу після трансплантації Марину виписали з лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *