ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засудили серійних крадіїв

Ольга Денисяка

|

У Львові засудили двох учасників організованої групи, які обкрадали помешкання людей. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

В суді довели, що на Львівщині організована група  таємно проникала у помешкання та обкрадала людей. До складу групи увійшло троє львів’ян.

«Організатор підшукував квартиру чи приватний будинок, власників яких не було вдома. Також підготовляв спеціальні пристрої для відчинення замків. Крім цього надавав вказівки учасникам групи з метою забезпечення оперативності та дотримання заходів конспірації. Один із виконавців допомагав спільнику шукати коштовні речі, гроші та інші матеріальні цінності у помешканні. Інший – стежив за обстановкою на вулиці та корегували дії у разі повернення мешканців. Після чого фігуранти втікали з місця події. Викрадене майно, грошові кошти розподіляли між собою та витрачали на власні потреби», – повідомляють в прокуратурі.

Загальна сума збитків яку обвинувачені заподіяли потерпілим становить понад 635 тис грн. Усього доведено 6 епізодів протиправної діяльності організованої групи.

Під час обшуків у чоловіків виявили та вилучили гроші, ювелірні вироби, інше майно потерпілих, а також мобільні телефони із сім-картками та засоби для несанкціонованого відкривання дверей.

Двох учасників організованої групи визнали винними за фактами вчинення крадіжок (ч. 5 ст. 185 КК України). Вироком суду організатора засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Одного із виконавців до 8 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. Матеріали стосовно ще одного виконавця виділені в окреме кримінальне провадження. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *