ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюсселі відбудеться перший Форум ЄС – Україна з питань оборонної промисловості

Ольга Денисяка

|

Європейський Союз спільно з Україною проведе перший форум з питань оборонної промисловості. У заході візьмуть участь понад 350 представників. Про це пише hromadske з посиланням на повідомлення Єврокомісії.

Захід розпочнеться 6 травня з конференції вранці, а в другій половині дня відбудеться сесія для ділових контактів.

Зазначається, що метою форуму є зміцнення співпраці між європейською та українською оборонною промисловістю й допомога Україні в отриманні можливостей у пріоритетних галузях, яких країна потребує найбільше: протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники.

Як додали в Єврокомісії, форум стане першим конкретним кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії.

У заході візьмуть участь понад 350 представників інституцій Євросоюзу, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій.

Зокрема, Євросоюз представлятимуть високий представник з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель і комісар Тьєррі Бретон. Від Бельгії участь візьме міністерка оборони Людивін Дедондер, а від України — міністр стратегічних галузей Олександр Камишін.

Форум організований за підтримки Бельгійського головування в Раді ЄС та Європейської асоціації аерокосмічної безпеки та оборонної промисловості.

Нагадаємо, на початку березня Європейська комісія представила першу в історії Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, яка передбачає розвиток тісніших зв’язків з Україною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *