ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили КАБами по Дергачах: поранено вісьмох дітей

Ольга Денисяка

|

2 травня російські військові завдали авіаудару по Дергачах на Харківщині. Внаслідок обстрілу постраждали девʼять людей, серед них вісім дітей. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Харківського району.

Наразі відомо, що внаслідок ворожих ударів КАБами по Дергачах семеро людей отримали поранення, шість із них – діти. Двоє з дітей отримали легкі поранення кінцівок, четверо – середньої тяжкості. Усі потерпілі госпіталізовані. 75-річному чоловіку надали допомогу на місці.

Синєгубов попередив, що по Харківщині можуть завдати повторних ударів КАБами.

В Офісі генпрокурора повідомили про розпочате досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 2 травня близько 16:00 збройні сили рф завдали два авіаудари по м. Дергачі. Один з ударів прийшовся по території спорткомплексу, інший — по приватному житловому сектору.

У спортивному клубі отримали травми семеро дітей, які в цей час перебували на заняттях. Серед них шість хлопчиків та одна дівчинка. Постраждалі віком від 9 до 15 років. Гостру реакцію на стрес отримав 8-річний хлопчик, який під час російської атаки робив вдома уроки.  Також отримав поранення 76-річний чоловік.

За попередніми даними, ворог завдав удари по місту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *