ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині керівника будівельної компанії підозрюють у розкраданні 1,1 млн грн

Ольга Денисяка

|

На Львівщині повідомили про підозру директору приватного підприємства, який умисно вносив неправдиві дані до офіційних документів та заволодів понад 1,1 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки.

Встановлено, що підозрюваний уклав договір про виконання будівельних робіт з державним підприємством паливно-енергетичного комплексу.

Надалі під час оформлення звітності він вносив неправдиві відомості про вартість виконаних робіт. У такий спосіб підприємець заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Також у ході слідства детективи викрили факти легалізації коштів одержаних злочинним шляхом.

За даними прокуратури Львівщини, мова йде про роботи, згідно договору підряду на породному відвалі однієї із вугільних компаній на території Сокальського району.

«Чоловік, знаючи про наявність пільг з оподаткування, склав та видав акт приймання виконаних будівельних робіт, довідку про їх вартість та додаткову угоду до договору з неправдивими відомостями. Зокрема, зазначив про необхідність сплати замовником понад 6 млн грн, в тому числі податок на додану вартість в розмірі більше 1 млн грн. Однак від сплати останнього суб’єкт господарювання був звільнений. Таким чином, підрядник незаконно заволодів вищевказаними коштами. В подальшому фігурант провів фінансові операції з цими грошима та перевів їх на інші рахунки підприємства та контрагентів. А згодом зняв готівкою через банківські термінали, чим її легалізував», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Наразі директору підприємства оголосили підозру в заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення офіційних документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 366,  ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *