ОСТАННІ НОВИНИ

«Ексберкутівця», який організував вибух на базі у Львові, заочно засудили до 10 років

Ольга Денисяка

|

Колишнього «беркутівця», який у 2014 році під час Майдану у Львові організував вибух на базі спецпідрозділу, заочно засудили до 10 років за ґратами. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про колишнього заступника командира – начальника штабу батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області

Прокурори в суді довели, що у лютому 2014 року під час Майдану у Львові на базі спецпідрозділу  обвинувачений організував та здійснив вибух легкозаймистих речовин та предметів в кімнаті озброєння. Внаслідок чого зруйнувалась стіна та загинуло двоє працівників, які проходили в той момент повз неї. Окрім цього, пошкоджено приміщення бази, зброю, боєприпаси, спецзасоби, документи та інше майно. Загальна сума збитків становить майже 1 млн грн.

«Ексберкутівця» заочно засудили за перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України). Йому призначили 10 років позбавлення волі. Також позбавили права обіймати посади в органах Міністерства внутрішніх справ терміном на 3 роки та штраф в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі «беркутівець» перебуває в міжнародному розшуку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *