ОСТАННІ НОВИНИ

Україну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії

Ольга Денисяка

|

Герцогиня Единбурзька Софі Гелен перша з представників британської королівської родини відвідала Україну з початку повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомляє hromadske з посиланням на МЗС Великої Британії.

У понеділок, 29 квітня, вона прибула з одноденним візитом від імені Міністерства закордонних справ Великої Британії, щоб продемонструвати солідарність з жінками, чоловіками та дітьми, які постраждали від російсько-української війни.

У Києві герцогиня зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською. Під час зустрічі вони обговорили, як ефективно підтримати людей, які пережили сексуальне насильство під час війни. Вона також передала їм приватне повідомлення від короля Чарльза III.

Під час свого візиту Софі Гелен також поспілкувалася з жертвами сексуального насильства й тортур, жінками-волонтерами, а також із дітьми, яких повернули в Україну після того, як росіяни насильно розлучили їх з їхніми родинами.

Крім того, вона оглянула міст у Романівці, який підірвали, щоб зупинити наступ російських солдатів на Київ, та вклонилася пам’яті загиблих у Бучі під час російської окупації.

Герцогиня Единбурзька Софі Гелен перебуває в шлюбі з принцом Едвардом, молодшим братом короля Чарльза III. У межах ініціативи «Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту» герцогиня відвідує країни, де тривали або тривають конфлікти.

Зокрема, у 2023 році вона стала першою королівською особою, яка відвідала Ірак, де говорила про проблеми насильства проти жінок і доступної освіти для дівчат. Софі Гелен також відвідала Косово, Сьєрра-Леоне, Південний Судан і Демократичну Республіку Конго.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *