ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по Харкову авіабомбами, є постраждалі та загиблі

Маркіян Рой

|

Війська РФ ударили вранці 30 квітня по двох районах Харкова, загинули щонайменше двоє людей і шестеро зазнали поранень. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Окупанти вдарили по Холодногірському та Київському районах Харкова. Влучання по цивільній інфраструктурі. Зафіксовані удари біля паркової зони. Кількість постраждалих уточнюється», – йдеться в повідомленні.

Згодом очільник ОВА уточнив, що удару завдано авіабомбами.

Також він повідомив, що внаслідок атаки загинули щонайменше двоє людей, ще принаймні шестеро отримали поранення. Наразі рятувальники встановлюють точну кількість постраждалих. На місцях влучання працюють усі необхідні служби.

Синєгубов повідомив, що кількість поранених збільшилась до дев’яти людей.

«Дев’ять людей поранено та одна людина загинула внаслідок ворожого обстрілу авіабомбами Харкова. Загиблий – 24-річний цивільний чоловік, працював на підприємстві. Був на роботі, коли росіяни завдали авіаудару. Пішов із життя внаслідок уламкового поранення», – повідомив Олег Синєгубов.

За його словами, серед дев’яти поранених до медичних установ госпіталізовано трьох жінок віком 28, 38, 40 та одного 42-річного чоловіка – усі з вибуховими травмами.

Також шістьом людям надана допомога на місці, у переважній більшості з них гостра реакція на стрес.

Очільник ОВА розповів, що перше влучання було зафіксовано в Київському районі на території гаражного кооперативу та адмінбудівлі неподалеку. Понад 40 гаражів розтрощені. Зайнялись 3 легкові автомобілі, пошкоджені ще 6. Другий удар здійснено по Холодногірському району, внаслідок чого пошкоджено дві цивільні будівлі.

За даними Офісу генпрокурора, у Холодногірському районі зафіксовано влучання по території цивільного підприємства залізничної інфраструктури. Один співробітник підприємства загинув, ще четверо отримали травми.

У Київському районі внаслідок російської атаки четверо мирних жителів отримали поранення. Пошкоджено гаражний кооператив, учбовий заклад, адміністративну будівлю. Сталась пожежа.

За попередніми даними, ворог завдав удари УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *