ОСТАННІ НОВИНИ

Позитиву у своєчасності підтримки України з боку членів НАТО поки що не бачу, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент України Володимир Зеленський не бачить позитиву з боку країн-членів НАТО щодо своєчасної підтримки української армії. Про це він повідомив на пресконференції після зустрічі з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, пише Інтерфакс-Україна.

«Перший пункт – проголосовані фінанси і партнерів на двосторонньому рівні, позитивні рішення їх урядів, і Сполучених Штатів. Другий пункт – своєчасне постачання зброї. І третє – що конкретно доїде в Україну. Я вважаю, що перший пункт, який був дуже складний, він виконаний: є пакет, є фінансова підтримка. Це означає, що ми можемо розраховувати на ці гроші», – зазначив Зеленський.

Водночас Зеленський зауважив, що сьогодні він позитиву поки що не бачить в своєчасній підтримці нашої армії з боку членів НАТО.

«Треба цей процес прискорити. І третій пункт – найголовніше. Одне питання, коли є гроші – це дуже важливо. І ми ще раз дякуємо нашим партнерам, але для нас дуже важливо, що за ці гроші ми отримуємо. І ось це “що” – це найголовніше», – наголосив український лідер.

Нагадаємо, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 квітня прибув до України з неоголошеним візитом.

Також він запросив Президента України  на саміт Альянсу у Вашингтоні, але зазначив, що для запрошення України в НАТО необхідна згода всіх його членів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *