ОСТАННІ НОВИНИ

Військову академію у Львові відвідав міністр оборони Австралії

Наталя Дуляба

|

В Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного навідалась делегація на чолі з міністром оборони Австралії Річардом Марлзом. Про це повідомив керівник військового вишу Павло Ткачук.

27 квітня до Львова завітала військова делегація з Австралії: віцепрем’єр міністр – міністр оборони Австралії Річард Марлз, командувач Сухопутних військ Австралії Саймон Стюарт, посол Австралії в Україні Пол Леманн та інші.

Гості відвідали Академію сухопутних військ, де мали зустріч із керівництвом вишу та заступником міністра оборони України Іваном Гаврилюком.

«Ця історична подія символізує новий етап у співпраці між Україною та Австралією, відкриває нову сторінку діяльності нашого навчального закладу, особливо є важливою у контексті відбиття російської воєнної агресії. Наша зустріч – унікальна можливість обговорити розвиток подальшого партнерства, що сприятиме підвищенню обороноздатності обох країн», – прокоментував зі свого боку Павло Ткачук.

Він подякував уряду, військовому керівництву та всьому народу Австралії за підтримку України, допомогу в боротьбі проти агресора. Павло Ткачук наголосив, що спільні зусилля та обмін досвідом зміцнюють обидві армії та народи.

Під час візиту іноземна делегація також вшанувала пам’ять випускників військової академії, які загинули у боротьбі проти російських окупантів.

Нагадаємо, 27 квітня у Львові з міністром оборони Австралії Річардом Мерлзом зустрівся український прем’єр Денис Шмигаль.

По завершенню зустрічі Австралія оголосила надання нового пакету військової допомоги на 100 млн доларів. Половина з цієї суми піде на системи ППО ближнього радіусу дії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: АСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *