ОСТАННІ НОВИНИ

Для енергетичних об’єктів на Львівщині будують захист

Наталя Дуляба

|

На енергетичних об’єктах у Львівській та Волинській областях готують спеціальний захист від російських атак. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, на енергетичних підстанціях у цих регіонах облаштовують «другий рівень захисту». Хід робіт проінспектував глава уряду. Він каже, що все мають завершити вчасно.

«Також посилюємо захист енергетичних об’єктів засобами ППО і РЕБ. Попри це частина ракет і дронів російських терористів все ж досягає цілей. Тому мусимо бути свідомими й споживати електроенергію відповідально», – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, для відновлення енергетичних об’єктів після російських ударів вже надходить необхідне обладнання від західних партнерів.

Крім того, профільні міністерства працюють над тим, щоб поставити у прифронтові області України так звані децентралізовані джерела електроенергії: газові турбіни, когенераційні установки, модульні котельні.

«Децентралізація енергосистеми – один із найдієвіших способів зробити її менш вразливою для російських ракет і дронів», – додав глава уряду.

Нагадаємо, вдосвіта 27 квітня російські окупанти завдали ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі у трьох областях України: Дніпропетровській, Львівській та Івано-Франківській.

На Львівщині ворожі ракети, в тому числі й «Кинджали» атакували два енергетичні об’єкти. Обійшлося без жертв, втім мешканців закликають економно споживати електрику у вечірні години.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *