ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський на «Рамштайні»: ситуація на фронті має тенденцію до загострення

Олег Дерев'янко

|

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Сирський розповів, що перед учасниками коаліції виступив Президент України Володимир Зеленський, Міністр оборони Рустем Умєров, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

«Я в свою чергу поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення противником авіаударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури; про наші нагальні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження», – відзначив український генерал.

Головнокомандувач ЗСУ подякував учасникам та особисто главі Пентагону Ллойду Остіну за послідовну підтримку України, Збройних сил, військову допомогу з боку США та всіх союзників і партнерів.

Нагадаємо, 26 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників засідання «Рамштайну», вказавши, що Україні потрібні поставки: далекобійного озброєння, систем протиповітряної оборони, зокрема комплекси Patriot і ракети до них, артилерії – достатньо 155-міліметрового калібру, щоб зупиняти російські атаки й проводити наші власні активні операції.

Після 21-го засідання у форматі «Рамштайн» очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *